articles @ www.solar-air.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

(toepassing)

TWINSOLAR helpt tegen vocht in de kelder

Afhankelijk van de situatie kan een TWINSOLAR op het dak of tegen de gevel geplaatst worden. De door de zon verwarmde en drogere lucht wordt via een buis de kelder ingeblazen en daardoor blijft de kelder goed gelucht, droger en warmer.

Voorbeelden in de praktijk

Laminaat in de kelder trekt niet meer krom van het vocht

De afgelopen jaren was er in de zomer altijd zoveel vocht in de kelder dat het laminaat krom trok. Ik had de hele tijd een luchtontvochtiger aan staan. 

Dat veranderde volledig na de installatie van de TWINSOLAR 4. Om de kelder onder de garage te ontvochtigen en te ventileren, werd op het dak van de garage een luchtcollector-zonnesysteem geïnstalleerd. De lucht wordt via een geïsoleerde buis door de garage geleid en onder het kelderplafond geblazen.

De installatie en inbedrijfstelling van het systeem vond plaats in april 2016. Daarna was er geen vochtschade meer en was de temperatuur in de kelder altijd aangenaam. Het souterrain wordt nu gebruikt als hobbyruimte en huisbar.

Rolf Wiegels, Kaltenkirchen

*

Kelderruimtes niet meer vochtig en op een behaaglijke woontemperatuur

We wilden de TWINSOLAR 6 gebruiken voor verwarming, ventilatie en het droog houden van de kelder. En inderdaad, al na een paar dagen was de temperatuur in de kelder een comfortabele 21 tot 22 graden in plaats van 15, en was de luchtvochtigheid gedaald naar 57 procent. De warme lucht wordt goed verdeeld, bijverwarming in de lente en herfst is niet meer nodig.

Peter Kapelari, Innsbruck
 

*

Geen vochtige kelder meer

"Vooral in de zomer waren er grote vochtproblemen in de hobby- en bergingen in de kelder. In het begin was ik sceptisch of de technologie die ik al kende uit het huis van mijn ouders ook zou werken in de zeer vochtige kelder van mijn huis.

Doorslaand succes dankzij TwinSolar compact 2.0: Geen condensatie meer in de kelder.

Vandaag zie ik de investering als een "doorslaand succes": in het verleden was de betegelde keldervloer in de zomer vaak bedekt met vochtige condens. Maar vandaag is niet alleen de geventileerde kelderruimte droog en heeft een goed binnenklimaat, maar ook de aangrenzende kamers.”

-Prof. Kreuzinger uit München

*

HTWK Hogeschool houdt de kelder droog

Tijdens de bijna 4-jarige studie werd onze collector gebruikt en "... met het systeem kon een significante verlaging van de relatieve vochtigheid in de kelder worden bereikt. Een relatieve vochtigheid in het bereik van 60 tot 100% is typisch voor de binnenklimaat Onder invloed van het luchtcollectorsysteem daarentegen schommelt de relatieve vochtigheid in het bereik van 40 tot 80%... De luchtuitwisseling in de kelder wordt verhoogd door het zonne-luchtsysteem; de afgegeven vochtigheid door de bouwconstructie in de kelder kan lucht beter worden afgevoerd."

Fragment uit het eindrapport van de HTWK-Leipzig University of Applied Sciences, augustus 2011

HTWK Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen in Leipzig
 

*

 

 

 

 

 

ᐊ Terug naar TWINSOLAR

    whatsapp

    whatsapp